What’s happening

09 dec 2021 Lid van de SDG Movement: onze doelen en concrete aanpak.

de Sustainable Development Goals.

Er zijn 17 duurzaamheidsdoelen – aangenomen door de Verenigde Naties in 2015 – die een actieplanvormen om armoede te bestrijden en de planeet terug op koers te krijgen richting
duurzaamheid. Als lid van de SDG Movement dragen wij hieraan bij met onze rieten rietjes!

We zijn ontzettend trots om deel uit te maken van SDG en zochten voor onszelf 6 doelen uit waar we aan wensen te voldoen.
Benieuwd welke doelen dit zijn en wat onze aanpak is? Lees dan snel verder.

Doel 1.
Geen armoede.

Een groot deel van onze medewerkers woont en werkt in Vietnam.

Een land waar armoede en uitbuiting helaas nog orde van de dag is. We hopen met onze Sedge Straws een verschil te maken. Daarom gaat 10% van onze winst naar goede doelen.
Daarnaast behandelen we ons team op een eerlijke manier. Onze werknemers ontvangen dan ook bovengemiddeld hoge lonen. Zo strijden we samen tegen armoede!

Doel 3.
Goede gezondheid en welzijn.

Als bedrijf staan we in voor een goede gezondheid van onze werknemers.
Ook vinden wij het zeer belangrijk om het welzijn van ons team te bevorderen.
Tja, dan is een maandelijkse BBQ voor werknemers en familie toch wel een must. Deze teambuilding momenten zorgen voor een hechte groep, waarbij ze weten dat ze onderling op elkaar kunnen rekenen.

Bovendien sterkt het onze band om samen de reis af te leggen. Dat is net zo belangrijk!

Doel 9.
Industrie, innovatie en infrastructuur.

Elke dag bouwen we aan een veerkrachtige infrastructuur, en promoten we inclusieve en duurzame industrialisatie.
Innovatie? Ook dat staat hoog op onze prioriteitenlijst! Onze werkplaats proberen we zo klimaatneutraal te maken door, onder andere, in zonnepanelen te investeren. Daarnaast scheiden we ons afval en proberen dit zo milieuvriendelijk als mogelijk te verwerken.

Ondanks dat de wereldwijde productie door Covid-19 kelderde, bleven wij investeren in een duurzame economie. In de toekomst zullen we onze digitale infrastructuur verbeteren door gebruik te maken van blockchain-technologie en bieden we volledige traceerbaarheid en transparantie aan onze klanten.

Doel 12.
Verantwoorde consumptie en productie.

Onze wereldwijde materiële voetafdruk is tussen 2000 en 2017 gestegen met 70%. In deze periode werden elk jaar 5 triljoen plastic tassen weggegooid en werden er elke minuut 1 miljoen plastic drinkflessen gekocht, wereldwijd. Schrikbarend.

Gelukkig werd er aan de noodbel getrokken en is er nu een verbod op plastic tassen en producten voor eenmalig gebruik, zoals plastic rietjes. Dat is waar wij het verschil maken met onze rietjes van riet!

Wij staan volledig achter het cradle-to-cradle principe: wij telen ons riet volledig biologisch, oogsten het met de hand en verwerken het tot rieten rietjes zonder gebruik te maken van chemische stoffen of conserveermiddelen.

En daarna? Kunnen onze rietjes gewoon de grond in! Ze zijn namelijk volledig composteerbaar. Dan is de cirkel wel rond, toch?

Doel 15.
Leven op het land.

Meer dan een kwart van de soorten die op de rode lijst van de IUCN staan (waaronder de Saruskraanvogel in Vietnam) wordt met uitsterven bedreigd. Gelukkig is er vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaam bosbeheer. Toch heeft de wereld in twee decennia 100 miljoen hectare bos verloren. Dus bescherming is hard nodig! In tegenstelling tot papieren rietjes komen onze rietjes tot stand zonder dat we daarvoor bomen kappen.

We blazen juist de traditionele rietvelden nieuw leven in. Op die manier dragen we bij aan de bescherming van de biodiversiteit in de Mekong Delta-regio. De rietvelden zorgen ervoor dat de kraanvogels hier kunnen broeden en overwinteren.

Zo beschermen, herstellen en bevorderen we het duurzaam gebruik van ons eco-systeem.

Doel 17.
Partnerschappen voor doelen.

Ons laatste doel staat voor wederzijds vertrouwen, openheid en respect voor cultuur en natuur. Door ons partnerschap met lokale bedrijven, verschillende ngo’s en de Vietnamese overheid is het voor ons mogelijk om een brug te slaan tussen Oost en West.

Enerzijds leveren we duurzame producten aan het Westen, anderzijds brengen we financiële stabiliteit naar het Oosten. Een win-win. We streven gezamenlijk naar duurzame ontwikkeling en onze sedge straws zijn daarvoor de perfecte oplossing!

Over onze duurzame producten:

Heb jij een café, restaurant, (cocktail)bar of lunchroom en zoek je een goed alternatief voor
de plastic rietjes? Sedge Straws is wat je zoekt! Onze rietjes hebben alle eigenschappen
van een plastic rietje met de bonus dat ze 100% natuurlijk zijn, biologisch afbreekbaar en
goed voor onze planeet!

Bestel direct jouw Sedge Straws voor thuisgebruik via www.sedge.be. Wil je meer weten
over ons aanbod voor professionals? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het
webformulier.

Share:
BLIJF OP DE HOOGTE VAN ACTIES EN PROMOTIES SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wij respecteren uw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Bijna van jou